De eerste Tai Chi les

Er zijn veel oefenreeksen met Tai Chi. Deze hoef je niet allemaal onder de knie meteen te hebben. Als je begint met de eerste les dan wordt er begonnen met de staande pilaar en de zijdeoefeningen. We leggen je deze twee oefeningen aan je uit zodat je een beetje weet hoe het werkt.

De staande pilaar

De staande pilaar is de basishouding bij Tai Chi. Het is een staande meditatie. De bedoeling is dat je rechtop staat en met je voeten iets breder uit elkaar gezet dan de heupbreedte. Je knieën moeten licht gebogen zijn. De armen laat je ter hoogte van de borst.

Het doel van deze oefening is dat je in een stabiele houding blijft staan. Vergeet niet langzaam in en uit te ademen onder de oefening. De staande houding heft blokkades in je lichaam op. Dat is in ieder geval het doel. De levensenergie Chi kan nu vrij doorstromen.

Zijdeoefeningen

In de eerste les Tai Chi leer je eerst altijd de basishouding. De zijdeoefeningen bouw je voort uit de basishouding. Deze twee oefeningen vormen de basis van Tai Chi. Je gaat langzaam vloeiende bewegingen maken met je boven- en onderlichaam. Verschillende energiestromen worden in evenwicht gebracht door de zijdeoefeningen van Tai Chi. Fysiek en mentaal word je sterker.

Mindfull bewegen, kies voor Tai Chi

Ben je op zoek naar een sport die rust geeft en goed is voor lichaam en geest? Je zou dan Tai Chi kunnen proberen. Tai Chi is een gevechtskunst waar je door soepele en langzame bewegingen vormen maakt. Tai Chi is geen sport voor fanatieke sporters die willen vechten en snel zijn. Tai Chi is voor mensen die zoeken naar hun innerlijke rust en die fysiek en mentaal sterk willen worden.

Wat houdt Tai Chi eigenlijk in?

Tai Chi is een eeuwenoude gevechtskunst uit China. Bij Tai Chi heb je geen echte tegenstander. Het gevecht wordt alleen nagebootst omdat je verdedigende en aanvallende technieken uitvoert. Deze bewegingen zijn vloeiend en langzaam. Het wordt ook wel innerlijke krijgskunst genoemd. De vloeiende bewegingen uit de zelfverdediging worden gecombineerd met de vloeiende ademhaling en de mindfullness technieken.

Verbeter je lichaam en geest met Tai Chi

Tai Chi is goed voor je stabiliteit en mobiliteit. Heb je fysieke blokkades dan is Tai chi ook de juiste sport. Je kunt deze namelijk opheffen met Tai Chi. Het verbeterd je evenwicht wat goed is voor oudere mensen of demente mensen. De kans op vallen wordt hier sterk mee verminderd omdat de balans beter is. De core-spieren worden sterker door Tai Chi. De sport is goed voor stress te verminderen. Je slaapritme wordt beter door Tai Chi.